Yoğurdun Vücuttaki Yağ Oranını Azaltmayı Kolaylaştırdığını Biliyor Musunuz?

Paylaş:

Büyük, küçük, genç, yaşlı herkese beslenme önerisi olarak her gün birkaç porsiyon süt ve süt ürünleri tüketilmesi önerilir. Sütü genellikle çocuklar ve gençler içerken, peyniri, yoğurdu her yaştan herkes tüketir. Çünkü başta kas ve kemik sağlığı olmak üzere tüm vücut sağlığımız, üremeden, sindirime tüm vücut sistemlerimiz sağlık için süt ve süt ürünlerine ihtiyaç duyuyor. Bunlar içinde yoğurdun yeri de bir başkadır. Hele bir de evde mayalanmış mis gibi yoğurt ise tüketmek daha da zevkli olacaktır.

Yoğurt neden faydalıdır?

Yoğurt; laktik asit fermantasyonu sonucunda elde edilen ve canlı laktik asit bakterileri içeren , besin değeri çok yüksek, fermente bir süt ürünüdür. Bizim beslenme kültürümüz baş tacı olan yoğurt zengin içeriği ile de her gün tüketilmeyi hak ediyor.

100 gram yoğurt yaklaşık olarak;

  • 58 kalori,
  • 0.4 gram yağ,
  • 4 miligram kolesterol,
  • 36 miligram sodyum,
  • 141 miligram potasyum,
  • 3.6 gram karbonhidrat,
  • 3.2 gram şeker,
  • 10 gram protein,
  • 4 IU A vitamini,
  • 110 miligram kalsiyum,
  • 0.1 miligram demir,
  • 0.1 miligram B6 vitamini,
  • 0.8 ug kobalamin,
  • 11 miligram magnezyum içermektedir.

İşte içeriğinde bulunan bunca vitaminler, mineraller ve faydalı maddeler sayesinde yoğurt, tüm vücut sağlığı için yararlıdır. Yoğurt; vücudu kansere karşı korur, mikropları öldürür, sindirim sisteminin fonksiyonlarını destekler, cilt sağlığını korur, tansiyonu dengeler, protein bakımından zengindir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve de yağ yakımını hızlandırarak kalıcı kilo vermeye yardımcı oluyor.

Yoğurt, vücuttan fazla yağın atılmasını sağlar!

Yoğurdu evde mayalayıp kaymaksız olarak tüketmek öncelikle kolesterolün düşmesine yardım ediyor. Yoğurt bu etkisini bağırsak velluslarının sağlığının korumasını sağlayan yararlı bakteriler sayesinde oluşturuyor. Düzenli olarak  tüketilen yoğurt, bağırsaklarda oluşan emilim bozukluklarını önleyerek, vücuttaki fazla yağın dışkı ile vücuttan atılmasını sağlıyor. Yani sağlıklı bir şekilde kilo verdiriyor.

Yoğurt iyi bakteri sayısını arttırıyor!

Probiyotikler bazı gıdalarda ve çeşitli takviye ürünlerde bulunan yararlı bakterilerdir. Bunlar bağırsak sağlığının gelişmesi ve bağışıklık fonksiyonu dahil olmak üzere vücuttaki pek çok fonksiyonun sağlıklı ilerleyebilmesi için çok yararlıdır. Kilo verme çabası söz konusu olunca da sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomu çok önemlidir. Bu sebeple de günlük olarak “iyi bakteri” diye bilinen probiyotikleri almak kilo vermeye yardımcı oluyor. Bilim insanları probiyotiklerin bağırsak duvarlarını obeziteye yol açan moleküllere karşı daha az geçirgen hale getirdiğini iddia etmekteler. Yani sağlıklı zayıflamak için her gün bir kase ev yoğurduyla probiyotik almak gerekiyor.

Yoğurt, sağlıklı bir protein kaynağıdır!

Diyetlerinde yoğurt tüketmeyi tercih edenler sağlıklı ve yeterince protein alarak sağlık zincirinin halkasını sağlamlaştırırlar. Bununla birlikte diyetlerinde yoğurt tüketenler, tüketmeyenlere kıyasla % 61 gibi yüksek bir oranla daha fazla yağlarını yakabilmektedir.

Yoğurda genel olarak bakmak gerekirse; protein, kalsiyum oranı yüksek olan bu süt ürünü ile organizma canlanarak vücuttan zararlı maddelerin atımı kolaylaşır. Tüm hastalıklarda bağışıklık sisteminin zayıflamış olmasının etkisi bulunurken, diyete ek olarak her gün sadece bir kase yoğurt tüketerek bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkündür. Kilo vermek isteyenlerin tükettiği çok da lezzetli olmayan pek çok besine kıyasla yoğurt hem çok lezzetlidir hem yağ yakımını hızlandırır. Anca diyette yoğurt tüketirken; mümkünse evde mayalanmış olması, kaymağının alınmış olması ve de günde iki kaseden fazla olmamasına dikkat edilmelidir. Zira her besini olduğu gibi yoğurdu da kontrollü tüketmek gerekiyor.

Paylaş:
Siz Yorumlayın Doktorumuz Cevaplasın
Benzer Yazılar